és más nyalánkságok....


Almás, fahéjas zabkása

2013.09.06 09:40

Almás, fahéjas zabkása (tejbe zabi)

Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Majdnem olyasmi, mint a tejbegríz, csak ez akár fogyókúra alatt is fogyasztható. Én leginkább reggelire szoktam elkészíteni, a gyerkőceim is szeretik, sőt amikor egész picik voltak, de már elkezdtük a szilárd ételeket is kaptak ilyet. Az hogy ki mivel készíti itt is elég relatív, lehet más gyümölccsel, lehet kakaósan, ki hogy szereti. Édesítésként, ha nem fogyózik az ember méz, cukor, ha fogyózunk, akkor inkább édesítő egy pici. Én vagy 1 db canderell tablettát dobok bele, vagy csak simán eszem, mert a gyümölcs ad hozzá ízt rendesen.  Ha valaki tej érzékeny, lehet csak vízzel készíteni, vagy ugyanígy felesbe akár szója vagy rizstejjel, úgy is finom lesz a végeredmény. És ugyanígy lehet csak tejjel is víz nélkül. Én általában felesben szoktam készíteni. Azt hiszem, nem ez a legszebb fotó egy ételről, de ez ilyen, lehet a fotó ronda, de az íze annál finomabb. 

Hozzávalók:

25 g zabpehely, 100 ml tej, 100 ml víz, 1 csipet só, 1 db édesítő, 1 db közepes alma, fahéj

Elkészítés:

A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk.

Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük,

míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette.

Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük,

és hozzákeverjük a zabkásához.

Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat és kész is.

Ez egy elég kis adag, 1 főre szól. De 1 főre elég és laktató. Ha valaki szeretné kicsit folyósabban, akkor lehet legközelebb egy kicsit több folyadékkal készíteni. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza