és más nyalánkságok....


Boszorkány ujjak

2013.10.28 12:30

 

Boszorkány ujjak

A fotón kristálycukrot láttok, ez ne zavarjon meg senki, ezzel is el lehet készíteni, nekem most épp elfogyott a porcukrom. Kicsit tovább kevertem, és elolvadt nem lett szemcsés a süteményem. A zöld szín pedig pár csepp dr. oetker ételszínezékkel értem el, de csak a negyedét színeztük meg.

Érdemes vékonykákra kinyújtani, mint az ember kisujja maximum, mert kissé megdagadnak sütés közben. Nekünk lettek vékonyabb és vastagabb ujjak is, mert együtt készítettük a gyerekekkel, akik igen élvezték a készítését. A mandulákat én félbe vágtam, így 1 mandula 2 ujjra volt elég. Azt, hogy hogyan hámozható meg a legegyszerűbben, nem írnám le ismét, hanem erre kattintva a leírására dob titeket. A receptből kb 70-75 db sütemény lesz. Dobozban tárolva jól tárolható.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 26 dkg porcukorcukor, 20 dkg rama, 1 db tojás, 1 teáskanál vanília kivonat (ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor) 1 teáskanál mandula aroma, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, mandula

A vér imitálására a körömágyhoz:

Piros színű cukoríró

Elkészítés:

A porcukrot, ramat, tojást, a vaníliát, mandula aromát tálba tesszük, és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a sót, átszitált sütőport és a lisztet,

összegyúrjuk,

majd a hűtőbe tesszük 30 percre.

Amíg pihen, addig a mandulát el lehet készíteni ha, kell hámozni, és felezni.

A tésztát a hűtőből kivesszük, egy kis darabot lecsípünk belőle,

majd vékonyra sodorjuk,

és a ujj alakra formázzuk.

A csíkokat a legegyszerűbben fogpiszkálóval, megcsíkozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Ha kissé kihűltek a körömágyat körbehúzzuk a cukoríróval. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza