és más nyalánkságok....


Bounty szelet

2014.10.29 15:41

Bounty szelet

Ezt a süti receptet nagyon régen kaptam egy barátomtól. Olyan az íze, mint a bounty csokoládénak csak ez sütemény. Egyetlen baja van a sütinek, hogy csak másnap lehet szeletelni, kell egy pici idő, míg a máz megszárad. De nagy előnye, hogy több napig eláll a sütemény. Most vettem észre, hogy még nem töltöttem fel a blogra, pedig már régen lefotóztam, ahogy készült, de pár társával együtt eltűnt egy mappában. (mondjuk kell még fotózzam, itt kezdtem a blogolást)

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó, 20 dkg cukor, 2-3 evőkanál tej

A tészta teteére:

5 evőkanál baracklekvár

Töltelékhez:

6 db tojásfehérje, 6 evőkanál víz, 25 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék

Mázhoz:

4 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, átszitált sütőport, cukrot, kakaót és összegyúrjuk. Ha kell, egy kevés tejet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. (Ez nem feltétlen kell hozzá, csak ha nem áll össze). 

A tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel. 

A tésztát elfelezzük, egyiket kinyújtjuk 

és kibélelünk vele egy tepsit. 

Ezt a lapot megkenjük a lekvárral. 

Majd erre kenjük a tölteléket.

A töltelékhez a tojásfehérjét 6 evőkanál vízzel és a cukorral gőz fölött felverjük. 

Ha felvertük a kókuszreszeléket belekeverjük, 

és ezt a lekvárra kenjük egyenletesen. 

Majd betakarjuk a másik kinyújtott lappal. 

Egy villával megszurkáljuk 

és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Míg sül, elkészítjük a mázat. A tojás sárgákat a vaníliás cukrot, és a porcukrot jól kikeverjük, 

és ezt a sütőből kivett még meleg tésztára kenjük egyenletesen.

Másnap, száradás után szeleteljük fel. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza