és más nyalánkságok....


Burek

2015.01.27 15:15

Burek

Ezt a finomságot a párom kérte tőlem, mutatott egy fotót, hogy ilyet evett Horvátországban és milyen finom, szeretné, ha én is készítenék egyik hétvégén. Nem kutakodnék ki készítette előbb, honnan ered, mert létezik több országban, török, horvát, bolgár, arab és sorolhatnám, max máshogy hívják.

Mint mindig ilyenkor a netet bújtam mi ez illetve hogyan készítsem.

Nagyon sokféle verziója van, töltelék ügyben, húsos, túrós……

És ugyanez a kinézetben is, van, amit körbe feltekernek, van, amikor csak egymás mellett vannak a csíkok, akár külön, akár egyben. Változatos kinézet, változatos ízekkel, én tekercsben készítettem el, most egy gyors verziót írok le, de aki bevállalós az maga készítheti el a rétestésztát is akár hozzá. Akkor szebb lesz picit a tekercsünk. (A piros feliratra kattintva receptet is kapsz a rétestésztához.)

Ha őszinte szeretnék lenni, málam most ez a favorit, mert nagyon finom és kimondottan tetszik, hogy a tekercsek mire megsülnek és felvágja, az ember gyönyörűen megmaradnak.

Hozzávalók:

2 csomag rétes tészta (8 lap/csomag), 500 g túró, 3 db tojás, 100 g cukor, 100 g tejföl, olaj

Elkészítés:

A túrót villával összenyomjuk, 

a tojásokat villával felverjük. 

A túróhoz öntjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt, 

majd jól összekeverjük.

Deszkára teszünk 1 réteslapot, amit lekenünk olajjal, 

erre teszünk egy másik lapot. 

Az alján egy csíkba teszünk a túrótöltelékből, 

majd feltekerjük.

Egy tepsit kiolajozunk. 

A rétes csíkot feltekerjük. 

Az összes réteslappal így járunk el, kettesével megtöltjük, és folytatjuk a körbe-körbetekerést, míg el nem fogy. 

A tetejét is megkenjük olajjal, 

majd 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza