és más nyalánkságok....


Fahéjas koszorú

2012.12.12 13:22

Fahéjas koszorú

Igazából én egy nagy koszorúként csináltam látványra nagyon ott van, de küzdöttem vele kicsit. Ugyanis a feltekert csigát  mikor elfelezzük, érdekesen marad úgy ahogy kellene inkább elterül. Meg lehet oldani mert nekem is kikerült, de aki nem szeret küzdeni vele annak ajánlom csinálja kicsi sodort csavart rudakként. A siker nem marad el úgy sem. Isteni az íze, a fahéj illat pedig az egész konyhát átjárja. Ha valaki nem szereti a fahéjat kakaósként is el lehet készíteni. 

Hozzávalók: 

40 dkg liszt, 1 csipet só, 125 ml langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg olvasztott rama margarin, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor.
a töltelékhez: 5 dkg rama, 4 evőkanál cukor, 3 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc) 
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott ramat, tojás sárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk. 
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesszük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott ramaval.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a ramaval megkent tésztát, majd feltekerjük.

A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket 

És csavarjuk, fonjuk össze őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 

Kenjük meg a maradék pici olvasztott ramaval és szórjuk meg a fahéjas cukorral. 

200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha úgy érezzük a teteje hamarabb sülne, egy alufóliát tegyünk a tetejére amíg megsül.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza