és más nyalánkságok....


Főzött vanília fagylalt

2013.05.06 12:46

 

Főzött vanília fagylalt

A csoki után a vanília lett a következő a sorban. Aztán ahogy jönnek a finom gyümölcsök, van pár íz amit szeretnék elkészíteni. Az eredeti receptet itt találjátok, egyedül a cukor mennyisége aminél a 25 dkg-al én egy kicsit édesnek tartom így, így a leírásomban azt az egy mennyiséget változtattam. De ez is relatív mert az eredetinél 20-25 dkg van szerintem pedig elég a 20 dkg.  A vanília természetesen V aníliavarázstól  van, és mint mindig most is brutális ízt kaptam. Megmondom őszintén a végeredmény, mintha a  madártej vanília öntetét enném fagylaltként. Iszonyatosan finom lett, ki ne hagyjátok az elkészítését.

Hozzávalók:

20 dkg cukor, 6 db tojás sárgája, 5,5 dl zsíros tej, 200 ml (állati) tejszín, min. 25%-os zsírtartalommal, 1 rúd vanília

Elkészítés:

A cukrot a tojások sárgájával és a vanília kikapart belsejével fehéredésig jól kikeverjük.

Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a kikapart vanília rudat, majd állandó keverés mellett, közepes lángon forraljuk fel.

Amint elkezd forrni vegyük le a tűzről és sűrűn kevergetve hűtsük ki. (Én vízfürdőbe állítva hűtöttem) Ha a forralás a  tojást összekapná és összetúrósodna akkor csak át kell passzírozni nem kell kétségbe esni.

Ha teljesen kihűlt, nagyobb tálba tesszük és fél óránként megkeverjük, ezt 3-4 alkalommal. Majd hagyjuk kifagyni.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza