és más nyalánkságok....


Húsvéti torta

2013.03.28 13:58

 

Húsvéti torta

A gyerkőceim találták a fotót egy angol oldalon mentették le a képet de sajnos recept nélkül, így gondoltuk piskótából elkészítjük. Az ötlet az övéké a megvalósításban is részt vettek, mindenki kivette a részét belőle. Húsvétra szerintem nagyon ötletes és nem is nehéz elkészíteni, sima piskóta az alapja. Nem vagyok túl tortabevonó barát, itt most mégis valami hasonló került rá. De lehet helyettesíteni csokoládémázzal akár.

Hozzávalók:

Az első piskótához:

5 db tojás, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, ½ csomag sütőpor, pici narancs ételfesték, ha nincs akkor citrom és piros színből keverjük ki. (Én is így csináltam)

A második kakaós piskótához:

7 db tojás, 17 dkg liszt, 17 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, ½ csomag sütőpor,

A díszítés:

Dr oetker kakaós máz, vagy tortabevonó, fél tábla csoki lereszelve, fondant vagy marcipán massza. (ebből készültek a levelek)

Elkészítés:
Elkészítjük a narancsszínű piskótát, ebből lesznek a répák. A tojássárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk. Majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy összetörjük a habot.

Tegyük hozzá az ételfestéket,

majd keverjük amíg a megfelelő színt éri el, ha kell adjunk még hozzá picit. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük

és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Ha kész, lehúzzuk róla a sütőpapírt és répa mintákat vágunk belőle.

(Én papírsablonnal csináltam.) Akkora magasságút ami a téglalap alakú formám magassága, picit sem magasabbat.

Ha ez megvan a sütőforma közepére tesszük a répákat úgy, hogy a felső szélesebbik része legyen alul, és felülre kerüljön a répa csúcsa. Ha nem teflonos a sütőformánk, akkor vajazzuk majd lisztezzük ki a formát, vagy béleljük sütőpapírral.

Elkészítjük a kakaós piskótát. Az elkészítési mód mint az előzőnél, csak nem narancs színű festékkel színezzük hanem kakaóporral. 

Beleöntjük a tésztát a formába, mind a két oldalra egyformán, a végén én a közepére öntöttem, így egyformán oszlott szét a massza.

180 fokon 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, amíg hűl, addig elkészítjük a leveleket. 3 méretben készülnek.

Szívformával szaggattam

és a kezemmel formáztam, majd késsel meghúztam, hogy eres legyen.

Kistányéron a hűtőben hagyjuk kicsit megkeményedni, úgy könnyebb összetenni egy csokorba.

Ha kihűlt a süteményünk, akkor tálra tesszük úgy, hogy ami alul volt a formában az kerül most felülre.

Erre öntjük a felolvasztott csokoládémázat,

majd ha kicsit megszikkadt, nem folyik már, akkor a reszelt csokival megszórjuk a tetejét.

Rátesszük fogpiszkálóra szúrva a levélcsokrokat. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza