és más nyalánkságok....


Liebster Award díjat kaptam!

2014.08.25 17:16

Liebster Award díjat kaptam!

 

A Liebster Award díj egy vándordíj, amit egyik blogger ad egy másik blogger társának munkája elismeréseként. A kérdések által jobban megismerjük egymást, s az olvasóink is plusz információkhoz jutnak rólunk. Köszönöm szépen Erikának, és Sárának a jelölést és az elismerés

 

Megmondom őszintén, mikor Erika megkeresett vele, azt sem tudtam létezik ilyen, még nem is hallottam róla. Épp valami közepén voltam, így nem is figyeltem annyira. Aztán 1-2 nappal később Sára is megkeresett, hogy ő is díjjal adományozna meg, így neki láttam utána nézni mi is ez a díj. 

Nagyon szépen köszönöm mind kettőjüknek, hogy gondoltak rám, hiszem ez is egy visszajelzés nekem, hogy amit csinálok hasznos, és folytassam, amit elkezdtem.

 

A díjnak vannak szabályai is:

- El kell mondani kitől kaptam.

- Meg kell válaszolni a díjfelajánló kérdéseit.

- Tovább kell küldeni 3-10 általam kedvelt bloggernek. (De annak, akitől kaptam a díjat, nem küldhetem vissza.)

- jelölted blogján jelezd, hogy díjat kaptak.

És akkor jöjjenek a kérdések és a válaszok, amiket kaptam tőletek.

 

Erika a te kérdéseid:

 

1.: Tükrözi-e a személyiségedet az elkészített étel?

Szerintem igen, talán nagyon is.  

    

2.: Ha elrontod az ételt, nekiállsz-e újból vagy rendbe hozod (legalábbis megpróbálod)?

Ha elrontom, mert velem is előfordul, addig ügyködöm, rajta amíg rendbe hozom, rossz étel nincs csak maximum nem fejeztük be. 

Nálam is van néha 1-1 kakukktojás, vagy amikor a kinézete nem a nagykönyv szerinti, de az íze a lényeg és azzal sosincs gond.

 

3.: Hol vásárolsz leginkább alapanyagokat?

Nem vagyok boltfüggő, leginkább márka hű. A bevált márkákat szeretem, és ha módomban áll, azt használom. Egy mániám van a tojás… Mert a boltban kaphatókat mindennek nevezném csak annak nem! Azt szívesebben veszem a piacon tuti forrásból, mert annak a méretével nincs gondom és akkor még a sárgájáról nem is beszéltem. Megértem, hogy rohanunk, nem megy mindenki piacra, de bizony ott, frissebb, szebb és megkockáztatom még olcsóbb is a tojás. És ha már a piacon vagyok, (minden héten járok) akkor, ami kapható azt biztosan ott és termelőtől. 

 

4.: Mennyire figyelsz más bloggerek írásaira, véleményére?

Sokszor el vagyok veszve a 4 gyerekem, az otthoni munka, a segítség hiánya, na és a sütés, főzés, blogolás miatt. Sokszor, sok mindent nem veszek észre, de vannak napok amikor csak olvasok a bloggerek között is, és nem csak írásaikat, véleményeiket is, Így még ha csendes hallgató, olvasó vagyok is megpróbálok figyelni mindenre ami engem érdekel.

 

Sára ezeket pedig te tetted fel nekem: 

 

1.: Mikor és miért kezdtél blogot írni?

2012 végén kezdtem el a blogolást. Mindig csak fotó készült arról, amit készítettem majd a párom kérésére kezdtem nem magamtól, mert úgy gondoltam én nem tudok írni, azt hiszem a beszélőkém jobb, de úgy gondolom ebbe is belejöttem. 

Abban az időben mi elég sok rossz dolgon, családi tragédiákon mentünk keresztül.

Akkor kezdtük és vállaltuk azt is, hogy ő (családfő) távol dolgozik tőlünk, csak rendbe tegyük magunkat és mindent, ami körülöttünk van, és a lavinát, ami elindult megállítsuk. Aki ismer, tudja, hogy a blogolás, az azzal járó sok plusszal, az emberek kedvességével ez az, ami átsegített az elmúlt éveken. És azt hiszem a legjobb terápiás módszer is. 

 

2.: Melyik a kedvenc ételed?

Sok mindent szeretek, kevesebb van, amit nem, gyerekként a kedvencem a hasáb burgonya volt persze a házi nem a gyorséttermi. De ha ki kell, emeljek egyet akkor, ha módom van rá szarvas sültet eszek burgonyakrokettel, és áfonya öntettel.

Esténként tv nézéshez pedig az igazi sós uborkát szeretem egy nagy bögre hideg tejjel.

 

3.: Sütni, vagy főzni szeretsz jobban?

Szeretek sütni és főzni is nagyon, de ha választanom kellene, akkor inkább a sütés áll hozzám közelebb.

 

4.: Milyen szempontok szerint választod ki az alapanyagokat a sütéshez, a főzéshez?

Elég sok mindent kipróbáltam még fiatalabb koromban. Aztán lettek a jól bevált dolgok, amiket nem szívesen cserélek le másra. 

Ha lehet, idényjellegű dolgokat készítek, de ez nem jelenti azt, hogy télen nem főzök lecsót például vagy hasonló.

 

5.: Mi volt eddig a legnagyobb örömöd a blogolásban vagy a bloghoz köthetően?

Sok öröm van, mert ha nem lennének, akik követnek, akiktől rengeteg pozitív gondolatot, üzentet kapok, nem lenne a blogom. 

Miattuk csinálom és nekik köszönhetek minden egyes sikert is, ami a blogolássalk kapcsolatban ért vagy érhet.

Az egyik ilyen legnagyobb öröm, azt hiszem mikor megnyertem az apróséf recept versenyén a KitchenAid robotgépem. Ami mindenki álma az enyém is volt, ezért neveztem 2-3 recepttel, majd elmentünk álmaink nyaralására, ami épp akkor volt, és hát mikor hazajöttünk megláttam, hogy a nevezők milyen receptekkel és mennyivel játszottak, le is mondtam róla. Épp ezért igen megsirattam, mikor kiírták, hogy én nyertem.

De itt említeném az RTL Híradót is, hogy megkerestek és forgattak velem, ez egy óriási élmény volt.

 

Köszönöm a lehetőséget és tovább is adnám a díjat a következő blogoknak:

 

-          Daniela, Édesen tökéletes oldal: http://edesentokeletes.blogspot.hu/

-          Ági, Boldog kukta: http://boldogkukta.blogspot.hu/

-          Ági, Tetovált lány konyhája: http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/

 

 

 

A kérdéseim hozzátok kedves bloggerek:

1.: Miért kezdtél el blogolni?

2.: Mi volt a legemlékezetesebb élményed a blogolással kapcsolatban?

3.: Mi a kedvenc alapanyagod, amiből szeretsz főzni?

4.: Minek örültél legjobban az életed során?

 

Köszönöm szépen, és szép napot kívánok nektek.  

—————

Vissza