és más nyalánkságok....


Lúdláb szelet

2015.01.25 13:32

Lúdláb szelet

Nagyon régen kaptam ezt a receptet. Nem olyan, mint amit a cukrászdában vesz az ember, de nagyon finom. Ha a piskótát valaki a boltban veszi, akkor nem kel sütni sem ezt a süteményt. Én inkább magam sütöm (nem szeretem a boltit) így azzal együtt írom le.

Hozzávalók:

Piskótához:

4 db tojás, 17 dkg cukor, 17 dkg liszt, 5 evőkanál víz, ½ csomag sütőpor

Krémhez:

25 dkg darált keksz, 270 ml kávé, 15 dkg, vaj, 15 dkg porcukor, 25 g kakaó, ½ dl rum

Mázhoz:

10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótát elkészítjük. Ha ide kattintasz, kapod a leírását másik ablakban, mert nem írnám le ismét.

Amíg készül a piskótánk, a darált kekszet meglocsoljuk a feketekávéval.  

A vajat a porcukorral habosra kikeverjük, 

hozzáadjuk a kakaót és a rumot, kikeverjük.  

Majd összekeverjük a kávéval meglocsolt daráltkeksszel.

Ha kihűlt a piskótánk a piskóta tetejére kenjük egyenletesen a kekszes masszát.

A mázhoz a csokoládét gőz fölött felolvasszuk, 

hozzáadjuk a vajat, 

összekeverjük, 

majd a kekszes massza tetejére kenjük. 

Hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.

Egy tipp:

Ha a kést forró vízbe mártjuk, majd letöröljük, és így vágjuk fel a süteményt, akkor nem törik a csokoládé a tetején. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza