és más nyalánkságok....


Mikulás botok

2013.11.25 15:51

Mikulás botok

Mikuláskor nálunk elengedhetetlen, a gyerekekkel együtt készítjük és imádják ezt a sütemény. Gyorsan készen van egyszerű és finom. És ha marad és nálunk szokott, mert nem 1-szer készítjük el, akkor a mikulásnak is ezt teszünk ki a tányérra. Csak ezt Mikuláskor mikor a csizmákat tölti meg az öreg szakállas. Tavaly volt, aki nem csak pirossal színezte, hanem zöld színnel is, érdemes kísérletezni, kinek mi tetszik.

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 17 dkg rama, 6 evőkanál cukor,1 narancs reszelt héja, fél teáskanál fahéj, 1 vanília kikapart belseje (ez lehet 1 csomag vaníliás cukor is), 1kevés dr oetker piros ételfesték Elkészítés:

A vajat kicsit megpuhítjuk (nem olvasztjuk meg). Egy tálba tesszük a lisztet, cukrot, vajat, a fahéjat, reszelt narancshéjat, vanília kikapart belsejét. Jól összegyúrjuk őket. Majd elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe tesszük az ételfestéket, annyit hogy a színe megfelelően piros legyen. Összegyúrjuk, hogy mindenhol egyformán piros legyen.

Kis darabokat sodrunk belőlük, amiket összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kialakítjuk a botformát,

és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tepsin hagyjuk kihűlni őket, hogy kicsit keményedjen, és ne törjenek. Sütés közben kicsit megnőnek, így ne készítsünk túl nagyokat. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza