és más nyalánkságok....


Milánói rétes, avagy lusta asszony rétese

2014.04.02 16:58

Milánói rétes, avagy lusta asszony rétese

Ezt a receptet én anno 10 évvel ezelőtt kaptam egy anyukától, mikor a középső fiam úszni tanult, ez volt az aktuális recept, ami kézről kézre járt. Fura volt elolvasni, hogy minden csak beleöntünk a tepsibe, ami szilárd hozzávaló az is csak úgy simán és mire kiveszem a sütőből sütemény lesz belőle. Azt hiszem ettől egyszerűbb sütemény nincs is. Hogy miért hívják, rétesnek azt nem tudom, szerintem nem igen van hozzá köze, de az tény, hogy nagyon egyszerű, és igen finom, mutatós sütemény lesz belőle. Másfajta gyümölcscsel is nagyon finom.

Én egy 21*32 cm-es tepsiben sütöttem, de lehet nagyobban is akkor laposabb lesz a végeredmény. A lényeg, hogy kisebbe ne kerüljön, mert az én tepsimbe épp benne marad.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor,

Töltelékhez:

50 dkg túró, 1 üveg meggybefőtt 330 g, (ha van már friss, akkor abból 330 g),

A masszához:

4 db tojás, 500 ml tej, 1 vaníliás cukor, 50 g cukor,

És 10 dkg vaj

Elkészítés:

A tepsit vastagon kivajazzuk (én fel szoktam olvasztani a vajat és ennek a negyedét öntöm a tepsibe, amit elkenek benne)

A lisztet, a cukrot, az átszitált sütőport összekeverjük,

 majd 2 tálban elfelezzük. Az egyik adagot a tepsibe szórjuk, elegyengetjük. 

Erre szórjuk a túrót, 

majd rátesszük a meggyet, 

és befedjük a másik adag száraz keverékkel.

A tojást felverjük, 

hozzáadjuk a tejet, cukrot, vaníliáscukrot, és jól összekeverjük. 

Ezt ráöntjük a tésztára, teljesen befedjük vele, 

és erre öntjük a maradék olvasztott vajat.

Hagyjuk a pulton 30 percig pihenni, 

majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza