és más nyalánkságok....


Nyuszi briós

2013.03.19 14:19

 

Húsvéti nyuszi briós. 

Akár nyuszinak készítjük el akár simán, nagyon finom puha tésztája van, biztosan sikert arat.  18 db lesz ebből az adagból.


Hozzávalók:

50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 6 dkg olvasztott rama, 1 db tojássárgája, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 csipet só, 1 db tojás a kenéséhez.

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá a cukorból 1 kiskanálnyit, felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a cukrot, sót, tojás sárgáját, olvasztott ramat maradék tejet és jól összegyúrjuk, sima tésztává dagasszuk. Ha kész tetejét meghintjük kicsi liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük.

20-25 perc kelesztés után picit átgyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük.

Mikor megkelt, 5 dkg-os darabokat vágunk, kis zsemleformákra gyúrjuk, letakarjuk konyharuhával és 10 percig pihentetjük.

Ezután ujjnyi vastagságúra sodorjuk,

a képen látható nyuszi alakra formázzuk.

A nyuszi szeme mazsola.

Megkenjük a felvert tojással, pihentetjük 10 percig majd ismét lekenjük cukorral megszórjuk és

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza