Paplan sütemény

2013.07.31 15:02

Paplan sütemény

A nevét gondolom a kinézetéről kapta, mert hasonlít egy steppelt paplanra, de olyasmi sütemény, mint a boci süti. Talány egy kicsit más csak, mert ebben itt a túrós töltelék egy főzött vaníliás pudinggal van összekeverve és egy kicsit a tésztája is más.

Az eredetit egy szlovák oldalon olvastam, és mivel a boci sütit is igen szeretjük kipróbáltuk őt is. Akinek bejött a boci süti ez is ízleni fog. A tepsim mérete, amiben sütöttem 31*31 cm

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 150 ml langyos víz, 120 ml olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojás

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás puding, 400 ml tej, 3 evőkanál cukor (a pudinghoz), 50 dkg túró, 1 db tojás sárgája, 3 evőkanál cukor (a túróhoz), 1 vanília kikapart belseje, ha nincs 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A vaníliás pudingot összekeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön.

Addig elkészítjük a tésztát.

A tojásokat a cukorral kikeverjük,

hozzáadjuk az olajat, vizet,

ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót

és csomómentesre keverjük.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.

A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a 3 evőkanál cukrot,

ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

Egy habverővel jól összekeverjük.

Egy habzsák (zacskó) segítségével

a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával.

170 fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük.