és más nyalánkságok....


Paradicsomos káposzta, sült oldassal

2013.01.11 13:59

 

Paradicsomos káposzta, sült oldalassal

Ahogy én készítem. De lehet spirázni, mi így szeretjük. Azért készül ekkora adagban, mert ezt általában 2 napra készítem.

Hozzávalók:

Sült oldalashoz:

1,5 kg sertés oldalas, 5 db fokhagymagerezd, 3 evőkanál olaj, bors, só

Paradicsomos káposztához:

2 kg fejes káposzta,1 fej vöröshagyma, 30 dkg sűrített paradicsom, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál, olaj, bors, só, cukor

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk és vékony csíkokra ( laskára) vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy lábasban tesszük őket és annyi vízzel ami épp ellepi feltesszük főzni. ( kb fél óra alatt megpuhul)

Egy kis edénybe tesszük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemle színű rántást készítünk.

Levesszük a tűzről hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt. elkeverjük. Majd 2 merőkanálla merünk rá a káposztáról levet, elkeverjük és rászűrjük a káposztára. Összekeverjük, ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, pici borsot és összeforraljuk őket.

Az oldalast megmossuk, összevágjuk kisebb darabokra. Egy tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymákat fokhagyma nyomó segítségével össze zúzzuk és mindegyik hús tetejére teszünk belőle. Öntünk rá 3 evőkanál olajat.

Alufóliával lefedjük, majd 220 fokon 90 perc alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult levesszük a fóliát és 10 perc alatt szépen megpirítjuk.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza