és más nyalánkságok....


quesadillas

2013.01.05 14:11

 

Quesadillas

Magyarul mexikói pizza. Tortillából készítik, én is elkészítettem a tortillát is hozzá és azt kell mondjam szép és jó a bolti, DE az otthoni szebb, nagyobb és finomabb is. Arról nem is beszélve, hogy szerintem árában a negyede sincs a boltinak, és nem is tart sokból elkészíteni.

Szóval a Tortilla receptje:

50 dkg liszt, 1 csomag átszitált sütőpor, 1 teáskanál só, 0,5 dl olaj, 3 dl langyos víz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz ( liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb) Lisztezett deszkán kb 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk. Ha ez megvan akkor 8 részre osztjuk és kis korongokat formálunk belőle,

majd egy kissé benedvesített konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük őket.

Ha kipihenték magukat akkor sodrófával 2-3 mm laposra nyújtjuk őket ( nyugodtam mehet jó laposra, mert felhólyagozódik megnő sütés közben)

Serpenyőben sütjük amit előmelegítünk a nagy és a kisláng között félúton sütjük őket

1-2 perc alatt az egyik majd megfordítva a másik oldalát is.

Légmentesen zárt csomagolásban a hűtőben pár napig simán eltartható, sőt fagyasztható is.

És akkor a quesadillas.

Nagyon sokféleképpen tölthetjük, ki hogy szereti, ki mit talál a hűtőben, én természetesen a gyerekbarát verziót készítettem. De mehet bele chili is. Nálunk a bolognais a baconos és a tejfölös volt a barát.

A baconoshoz:

3 szelet bacon, 1 paradicsom és 4 szelet sajt. A baconszeleteket előzőleg kisütjük, beleteszünk a serpenyőbe egy tortollát majd arra szeletelt sajtot erre a baconokat, került rá paradicsom szeletek ismét sajt szeletek és lefedjük 1 tortillával.

Kb 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, ( egy tányért használjunk segítségül)  az pont elég, hogy a sajt folyóssá váljon benne.

A tejfölös:

2 evőkanál tejföl, schnidling apróra vágva, 2 evőkanál kukorica, 15 dkg sonka apróra vágva, negyed kaliforniai paprika apróra vágva, só, bors ízlés szerint ezt jól összekeverjük.

És trappista sajt kb 10 dkg reszelve.

A menet tortilla be a serpenyőbe rá egy kis reszelt sajt, majd a tejfölös massza, erre ismét sajt és a tortilla.

Menet mint az előzőnél 1-1percig sütjük mind a 2 oldalát míg a sajt folyós nem lesz benne.

Bolognais:

Na ezt nem vittük túlzásba 30 dkg darált hús, 1 csomag bolognai szósz tasakos elkészítjük az ott leírtak szerint, 4 szelet sajt. És a menet ugyanaz mint az előzőeknél. Serpenyőbe mehet 1 tortilla rá sajt erre a szósz majd ismét sajt

erre a  tortilla és a sütés 1-1 perc mindegyik oldalon. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza