és más nyalánkságok....


Sajtos rúd

2012.12.20 16:29

Sajtos rúd: 

Ő a kedvencünk, hosszan eltartható, nem szárad ki. Én annál jobban szeretem minél vékonyabb és sötétebbre sikerül megsütnöm. Elég vékonyra ki lehet nyújtani, mert kicsit megnő miközben sülnek. 

20  dkg rama, 30 dkg liszt, 1 dl tejföl, 20 dkg trappista sajt, 1 tojás sárgája, só, 1 egész tojás ( a kenéshez) (szezámmag, lenmag)

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a rámát és elmorzsoljuk vele. Ehhez adjuk tejfölt, a sajtból kb a negyedét bele reszeljük, és hozzákeverjük a tojás sárgáját, sót. Jól összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát.. 1 tojást felverünk, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Rászórjuk a reszelt sajtot, meghintjük szezámmaggal, és lenmaggal.

Felvágjuk, pl.: derelyevágóval, attól kicsit cikkcakkos lesz, tepsire tesszük.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Hosszan eláll nem szárad ki, ha dobozba tesszük

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza