és más nyalánkságok....


Stefánia

2013.08.16 16:48

Stefánia

Szerintem az egyik legegyszerűbben elkészíthető finom és gyors étel. Ha valaki szeretné a tojást a közepébe tenni el lehet hagyni, én is van, hogy nem teszek bele, mikor mihez van kedvünk. A tetejét is lehet turbózni, szeletelt bacon szalonnával. És hát mindenki a saját íze világa szerint készítse.

Hozzávalók:

1 kg darált hús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, plusz 5 főtt tojás, 2 szikkadt zsemle (ha nincs 2 nagy szelet kenyér), só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,

A burgonyapüréhez:

1 kg burgonya, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, só

Elkészítés:

A tojásokat egy fazék vízben megfőzzük. Ha forr a víz onnantól 10 perc. Majd héjukat eltávolítjuk.

A zsömlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk.

A darált húst egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk, sót, borsot, pirospaprikát,

a jól kinyomkodott és szétmorzsolt kenyeret (zsömlét)

hozzáadjuk a pici olajon megfonnyasztott hagymát

majd jól összedolgozzuk.

Tepsire teszünk egy kb. 10 cm-es csíkot a darált húsból, kb. a negyedét használjuk fel. 

Erre tesszük a tojásokat,

és a darált húsos masszával jól betakarjuk.

Egy villával kissé meghúzzuk a tetejét körben.

Alufóliával letakarva 200 fokon 60 percig sütjük,

majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk egy kanál segítségével a kifolyó szafttal,

és visszatesszük 30 percet, hogy szépen megpiruljon.

A püréhez a burgonyákat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főzni.

Ha puha, akkor leöntjük a vizet róla és burgonyanyomóval összetörjük.

Hozzáadjuk a felforralt tejet és a vajat,

majd jól összekeverjük. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza