és más nyalánkságok....


Sült csirkecombok, tepsis burgonyával

2014.07.06 13:21

Sült csirkecombok, tepsis burgonyával

Ez is egy kedvenc nálunk, főleg amikor nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni. Tényleg olyan étel, amit kb 20 perc összedobni, és csak várni kell, amíg a sütőben megsül. Nyáron, mikor nagy meleg van, kifejezetten előnyben részesítem azt, ami mellett nem kell ott állnom a sütő mellett. Régen mikor kezdtem a főzést külön sütöttem meg őket, de úgy a burgonya szárazabb lett, így szaftosabb és ízletesebb, nem mellesleg pedig várni sem kell többet, hogy egymás után megsüljön. Amit itt nem látni a fotón, én kevesebb sült burgonyát eszek a hús mellé, és több salátát, pici joghurttal. De ezt már mindenkire magára bízom, hogyan találja. Nálunk ez az adag 6 főre szól.

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb, 1,5-2 kg burgonya, 1 db közepes fej hagyma, só, bors, őrölt kömény, 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, 

a hagymát laskájára vágjuk.

Tepsibe tesszük az olajat, mehet bele a burgonya, megszórjuk őrölt köménnyel, sózzuk, és kézzel kicsit átforgatjuk. 

Rátesszük a hagyma szeleteket is. 

Erre tesszük a csirkecombokat, amiket kicsit bedörzsölünk mind két oldalán sóval, borssal.

Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőbe mehet 60 percre, 

majd levesszük a fóliát és a legnagyobb fokozaton szépen megpirítjuk. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza