és más nyalánkságok....


Töltött, rántott csirkemell, tepsis burgonyával

2013.01.15 15:37

 

Töltött, rántott csirkemell, tepsis burgonyával

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé, só, bors, 3 szelet kenyér, 3 db tojás, 1 db kicsi májkrém, só, bors, delikát, 1 kis fej vöröshagyma, esetleg 3-4 apró gomba amit megpároltunk.

Panírozáshoz: 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál zsemlemorzsa

A burgonyához: 1,5 kg burgonya, őrölt kömény, só, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma.

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, félbe vágjuk

majd 2 réteg folpack között,

laposra klopfoljuk lapos húsklopfolóval.

2 db-ot egymás mellé teszünk, hogy fedjék is egymást. Erre tesszük a tölteléket.

A töltelék: A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk a vizet belőle és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a májkrémet, ízlés szerinti sót, borsot, majoránnát, Delikátot, majd a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Jól összekeverjük. A töltelékből kicsi halmot teszünk a csirkemellre, a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.

És egyesével bepanírozzuk őket.

Forró olajban szép pirosra sütjük.

A burgonyákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk a hagymát laskára vágjuk. És az egészet egy tepsibe téve megszórjuk őrölt köménnyel meglocsoljuk az olajjal, jól összeforgatjuk,

alufóliával letakarjuk és sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Akkor levesszük a fóliát és még 15-20 percig kicsit megpirítjuk. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza