és más nyalánkságok....


Vörös káposzta fasírt

2014.02.19 12:44

Vörös káposzta fasírt

Mostanában egyre többször készítek ilyen-olyan zöldségből fasírtot. A vöröskáposztát nagyon szeretem salátaként, most is épp azért volt itthon. De rátaláltam erre a receptre gondoltam kipróbálom. Mostanában készült bab fasírt, burgonya fasírt, zöldség fasírt egyik sem volt rossz, sőt kimondottan finomak, de ez visz mindent. Ha valaki szereti a vöröskáposztát érdemes kipróbálni. Sokkal olcsóbb, mint a hús, és szerintem simán helyettesíthető is ezzel a recepttel. Receptművesnél az eredeti receptben 50 dkg a káposzta és lehet vegyesen a fehérrel, nekem csak 40 dkg maradt a saláta után így lecsökkentettem a lisztet is. Van benne 6 szem tört borókabogyó is, nekem ez nincs itthon így elhagytam belőle. A 40 dkg-nyi mennyiségből 6 db fasírt lett.

Hozzávalók:

40 dkg vöröskáposzta, 60 g teljes kiőrlésű tönköly liszt, 2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál őrölt kömény, őrölt feketebors, 1 evőkanál só,

Panírozáshoz 3 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk, majd nagyon apróra vágjuk (Ha van akkor géppel, ha nincs akkor reszeljük le.)

Szórjuk rá a sót, forgassuk jól össze, hogy mindenhol érje, majd hagyjuk állni ½-1 órát, amíg levet ereszt.

Ha letelt az idő akkor alaposan kinyomkodjuk, a levét leöntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát, ízesítsük őrölt köménnyel, őrölt feketeborssal, adjuk hozzá a lisztet és alaposan keverjük össze.

Akkor jó a massza, ha összeáll a kezünkben.

Nedves kézzel, formázzunk gombócokat belőle,

 forgassuk zsemlemorzsába, 

majd közepes lángon forró olajban süssük szép pirosra őket.

Egy kis praktika receptművestől, mivel olvastam kérdéseket nála ezért gondoltam érdemes lehet beilleszteni biztosan segítség.

A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás)

Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor, bánjunk szűken az olajjal, amiben sütjük.

A zsemlemorzsából is teljes kiőrlésűt használjunk.

Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza