és más nyalánkságok....


Zebrakocka (sütés nélküli)

2014.01.21 15:32

Zebrakocka

Sütés nélkül elkészíthető, hasonló a kókusztekercshez, de ez finomabb, nem olyan tömény édes. Én változtattam a tészta részén, mert a nyújtás részénél szerintem az eredetivel sokaknak meggyűlik a baja. Így megfelelő vastag lesz, és szép is.  

Ami kell hozzá az egy 20*30 cm-es tepsi, és szilikonos sütőpapír a nyújtáshoz

Hozzávalók:

75 dkg darált háztartási keksz, 60 g kakaópor, 150 g baracklekvár,1 ½ evőkanál rum, 7,5 dkg vaj, 105 g porcukor, 450 ml tej

A krémhez:

3 dl tej, 70 g liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 70 g porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál olaj

A tepsihez:

1 teáskanál olaj

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet, mert míg a tésztát összeállítjuk, pont kihűl a krém is.

A liszthez lassan adagolva hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Beleszórjuk a kókuszreszelék felét, 

és lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. 

Ha már nem forró csak langyos, hozzáadjuk a cukrot, vanília kivonatot, maradék kókuszreszeléket és a vajat, majd jól kikeverjük.

A tepsit egy kissé olajos papírral érdemes épp csak átkenni olajjal.

Tálba tesszük a darált kekszet, hozzáadjuk a cukrot, lekvárt, kakaóport, rumot, vajat és a tejet lassan adagoljuk hozzá, míg jól gyúrható lesz.

3 részre osztjuk. Majd egyesével kinyújtjuk.

A legegyszerűbb úgy nyújtani, hogy egy szilikonos sütőpapíron bejelöljük a tepsi méretét és ezen nyújtjuk.

Lehet deszkán is, de igen sok porcukor kell hozzá, hogy ne ragadjon le folyton.

Ha kinyújtottuk az első lapot a tepsibe tesszük, 

(sütőpapírral simán bele lehet fordítani, majd lehúzni a sütőpapírt róla és nyújthatjuk rajta a következő lapot) megkenjük a krém felével, 

erre tesszük a következő kinyújtott lapot,

 majd rákenjük a maradék krémet. Ezt befedjük a harmadik kinyújtott lappal.

A csokoládét kisebb darabokra törjük, egy pici lábasba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk. 

Hozzáadunk 1 kávéskanál olajat, 

elkeverjük és a sütemény tetejére kenjük. 

Majd mehet a hűtőbe pár órára, hogy szépen tudjuk felszeletelni.

A felszeletelést érdemes meleg késsel végezni, hogy a csokoládé ne törjön a tetején.

(Forró vízbe mártjuk a kést, letöröljük szárazra és a csokoládéra illesztjük, az pedig szépen megolvad az élénél)

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

—————

Vissza