Alfa gyümölcsöskert játéka

2013.09.21 11:45

Alfa gyümölcsöskert játéka

 

Augusztusban egy kedves Budapesti barátnőm adta a linket az oldal játékához. Amire elsőre azt mondtam nem nevezek be, de aztán megnéztem a google térképet, és mivel tőlünk nem messze vannak így mégiscsak belevágtam én is a játékba.

A játék így szólt: Nyerd meg a saját testsúlyodat Alfás gyümölcsben!

Posztold ide az oldalunkra szilvából, őszibarackból vagy almából készült kedvenc ételed receptjét, valamint az elkészített ételről egy fotót. 

Mivel igen szeretjük a gyümölcsöket, akár nyersen, akár sütemény vagy éppen csak szósz formájában egy finom sült húshoz, így én is elárasztottam őket a receptjeimmel, mint a többi blogger illetve magán ember. Nagyon sok recept érkezett a pályázatra, nekem is lett közte kedvenc, amit majd biztosan kipróbálok én is.

Elérkezett a játék vége, a nyertes kihirdetése, és nagyon örültem neki, mikor a reggel a 3 nyertes között olvastam a saját nevemet is, köszönöm a zsűrinek, akik választottak a sok remek recept között.

A héten sikerült összehozni az átvételt is, sajnos a másik 2 nyertessel nem sikerült találkozni, úgy tűnik nem jött össze, hogy együtt menjünk mindannyian.

És eljött a mérlegelés. Tényleg ennyi kg lennék?? Upsz mondaná a lányom, de szerencsére csak a legkisebb gyerkőcöm volt, aki kicsit megtolta a súlyt, mert mellém állt. De őt levontuk a végén. 

Nem árulom el hány kiló is vagyok, mennyi almát kaptunk, de nem keveset, ebből nagyon sok finomság fog készülni, természetesen a gyerkőceim az iskolába is visznek minden nap almát, és még a legkisebb manómnak is viszünk az óvodába, hogy a többi kisgyerek is almázhasson.

Gyönyörű almát hoztunk haza, Golden, Jonagold és Idared almákat. A legkisebbik gyermekem attól a perctől, hogy meglátta és vehetett belőle enni, egész hazáig almázott, ahogy elfogyott az egyik már ette is a következőt.

Nem épp a legjobb fotó, de a gyerkőceim örömmel pakolták a kis ládákba, hogy eltegyük a helyére, míg elfogy.

 

Minden évben ősszel szoktam vásárolni 1-2 rekesszel, mert elhordják iskolába, eztán ha veszek, nem keresgélek, hanem az Alfa kertészethez megyek egyenesen, és merem mindenkinek ajánlani őket, bátran keressétek fel. Akár hétvégén is, mert szombat, vasárnap délelőtt is el lehet menni, vásárolni almát egészen október közepéig.

A kertészet Zsámbék és Páty között található egész pontosan a 12. km-nél lehet befordulni egy útra, el sem lehet téveszteni. De egész pontosan itt találjátok őket.

A GPS koordináta egész pontosan oda visz:
Újmajor, E18.795000, N47.536950, Tök, Pest, Hungary, 2073

A facebook oldalukat itt találjátok: https://www.facebook.com/alfagyumolcs?fref=ts