Csirkecomb sütőben sütve

2013.04.05 13:56


Csirkecomb sütőben sütve

Sokszor sütöm így a csirkét, egyszerű nem kell mellette állni, és nagyon finom is ráadásul. A család egyik része almaszósszal, a másik pedig savanyúsággal salátával eszi. Bármi rizs, krumpli illik hozzá. Nem írnék mennyiséget a csirkecombhoz, hisz mindenki aszerint vegye mekkora a család mennyit esztek meg fejenként. Én 1 egész csirkecombot szoktam számolni fejenként. Amit miután elvágtam kapásból kettő lesz belőle. A gyerekeim a nyeles részét szeretik leginkább. Mindig van aki eszik többet, de olyan is aki kevesebbet. Mi 6-an vagyunk 6 egész comb elég is szokott lenni bőven.

Hozzávalók:

Csirkecomb, kb 1 dl rosé bor, pici vaj, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, ha egész csirkecombot vettünk akkor elvágjuk félbe így gyorsabban készen vannak. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

Kivajazott tepsibe tesszük  majd beleöntjük a bort és letakarjuk alufóliával.

Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 40 perc alatt szép pirosra, ropósra sütjük. Kb 10 percenként a tepsi aljában lévő lével egy kanál segítségével meglocsoljuk a csirkecombokat egyesével. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.