Desszert makik, sushi palacsinta

2014.10.02 14:03

Desszert makik, suhi palacsinta

Egy kedves ismerős elnevezte sushcsintának.

Amikor a palacsinta és a tejberizs találkozik. Ez a recept is Katafakanala miatt született. Addig néztem a kakaós palacsintát nála, míg megszületett, hogy a rizs (hétre), összekeverem a kettőt. Elkészítettem a palacsintám kakaósan, tejberizsre vágytunk így azt is főztem, amit gondoltam betöltök a palacsintába. Közbe, míg hűlt a tejberizs elszaladtam a zöldségesbe gyümölcsért, hazafelé pedig berongyoltam a virágboltba szép nagy levélért a tányérra. Addigra, már azt is kitaláltam közben, hogy felvagdosom, mint a sushit. Nem vettem hozzá külön sushi rizst. Azt használtam, ami itthon van.

Hozzávalók:

A palacsintához:

40 dkg liszt, 1 db tojás, 1 csipet só, 50 ml olaj, 2 evőkanál kakaópor, tej, szénsavas ásványvíz (szóda) fele-fele mennyiségben a tejjel. Nekem 400-400 ml volt felesben.  (20-22 db palacsinta lesz ebből a mennyiségből)

A tejberizshez: (Ez a mennyiségű tejberizs kb 6-7 palacsinta megtöltésére elég)

8 dl tej, 12 dkg rizs, 8 dkg cukor

És egy kevés gyümölcs, amit találunk, vagy van a boltban, zöldségesben

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, arra figyeljünk, a liszthet szitáljuk hozzá a kakaóport, és keverjük össze. Majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más, és nem egyforma vastagan szeretjük a palacsintát sem.  De fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen. 

Majd egy serpenyőben kisültjük őket.

Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, 

majd néha megkeverve felforraljuk újra. Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut.

kb 30 percig főzzük, és a 25. perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is. 

Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, fedőt rajtahagyjuk, még 20 percig kb. Majd hagyjuk kihűlni.

(Szerintem ez a legfinomabb tejberizs, ahogy nagyanyáink készítették. Aki tejberizsként enné, tálkában, ha úgy érzi sűrű, akkor egy kevés tejjel hígíthatja. (de most a sushinak nem kell)

A gyümölcsöt, amit bele szánunk, csak vágjuk fel vékony csíkokra.

Én egy bambusz alátétre tettem a palacsintám, de Dani fiam megmutatta, hogy egy konyharuhával is fel lehet tekerni.

Szóval a kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére, 

a felső végét levágjuk. 

(Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani. Majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt, 

és szorosan feltekerjük.

Hűtőbe tesszük 1 órát, mielőtt felvágnánk.

Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőbe letörölni. 

Csaltam egy kicsit, mert a narancsnak annyira semmilyen színe nem volt, hogy a tetejére bogyós gyümölcsszószt csepegtettem, ettől olyan szép piros, és ízben brutális, mit adott a narancsosnak, legközelebb is így készítem, ugyanakkor én szeretem a savanykást az édessel, nagyon finom. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.