Egészséges ínyencfalatok, Hadarik Rita

2014.07.22 11:57

 

Egészséges ínyencfalatok, Hadarik Rita

 

A napokban az a megtiszteltetés ért, hogy Rita megkeresett és kaptam egy tiszteletpéldányt a T.Bálint Kiadó jóvoltából Hadarik Rita gasztroblogger első könyvéből.

Rita blogját Rita konyhája.hu-t, már egy ideje figyelemmel kísérem, ahogy, a Köles a Reform Konyha étterem oldalát is. Amit ha egyszer úgy adódik én is biztosan meglátogatok.

Talán Rita az, aki miatt már én is kipróbáltam 1-2 receptben a kölest például, ami nekünk is nagyon bejött.

De ilyen a puffasztott amaránt is, amit szintén Ritánál olvasva kerestem meg mi is az, mihez lehet használni. Majd vettem, kipróbáltam egy receptben, amit aztán az óta is fogyasztunk reggelire, mert meglepően finom lett a végeredmény. Nem is gondoltam volna.

 

Mindenkinek ajánlom a könyvét, még azoknak is, akik nem gluténérzékenyek, mert egy szép színes, vidám receptes könyv, ami ráadásul használható.

Tele van ínycsiklandozó receptekkel, így én is egyből szemezgetni kezdtem belőle.

Már van, amit elkészítettem, 

 

és megvan a következő kipróbálásra váró recept is.

Ugyan én nem az egészséges recepteket képviselem, és nincs glutén vagy tej érzékeny a családban, de mégis egyre többet veszem észre magamon, hogy a konyhámban becsempészek, és kicserélek 1-1 hozzávalót, amitől gluténmentes, vagy tejmentes, esetleg egészségesebb lesz az adott étel.

Rita könyvét azért is nagyon jónak, hasznosnak tartom, mert egyrészt többet tudok meg 1-1 hozzávalóról, amit eddig nem próbáltam másrészt számtalan remek ötletet ad mit és mire használjuk. A könyv hátulján van egy kisokos is, amiből még én is tanultam.

Én elég vizuális típus vagyok, és sokkal szívesebben neki látok egy fotóval illusztrált receptnek, mint ha csak le lenne írva. Rita könyvében az összes recept mellett nagyon gusztusos fotók vannak, még olyanra is leltem, amit ha olvasok nem biztos, hogy elkészíteném, de a fotót meglátva tuti nem hagyom ki. :)