Karácsonyi narancs-mandarin likőr
Karácsonyi narancs-mandarin likőr
Ha valaki szereti a narancsos, fahéjas íz világot akkor ezt neki találták ki. Szerintem finomabb a forralt bortól is. Kis üvegbe töltve nagyon frankó ajándék is lehet belőle.
Hozzávalók:
10 dkg nádcukor, 3 dl víz, 3 dl mandarin és narancslé vegyesen (frissen facsart), 2 rúd fahéj, 15 szem szegfűszeg, fél szál vaníliarúd, 2 evőkanál méz, 3 dl jó minőségű vodka,
1 mandarin héja (fehér részt egy késsel ki kell kaparni)
A mandarin és narancsok levét kifacsarjuk.
A cukorból vízből gyümölcsléből szirupot főzünk, beletesszük a fűszereket. forralásig főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a mézet, vodkát és a mandarinhéjat.
Üvegbe töltjük, hideg helyre tesszük 3-4 hétig érlelődni. Néha megrázogatjuk az üveget. Szűrőn átszűrve, lehűtve fogyasztjuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.