Kekszes almás (sütés nélküli)
Kekszes almás
Ezt a receptet szerintem sokan ismerik, én az előző munkahelyemen kaptam egy kedves kolléganőmtől pár évvel ezelőtt, szeretem, mert gyorsan megvan, egyszerű is, és a gyerkőceim is szeretnek bármit, ami almás. (Meg mindent, ami süti. :) ) A tepsi mérete, amiben én szoktam ezt a mennyiséget készíteni: 30*20 cm-es
Hozzávalók:
A tésztához:
1,25 kg alma, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 3 zacskó vanília puding, 50 dkg háztartási keksz (négyszögletes)
Tetejére:
50 g kakaópor, 80 g cukor, 5 dkg vaj, 100 ml víz
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Ha meghámoztuk, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és kb 10 perc alatt puhára főzzük.
Amíg fő, addig a pudingokat 3 dl vízzel elkeverjük.
Amikor puha az alma, hozzáöntjük a pudingot,
és folyamatos kevergetés közben besűrítjük ez 1-2 perc.
A kekszeket a tepsi aljára helyezzük,
még melegen az almakrémet egyenletesen rákenjük,
és befedjük keksszel.
Elkészítjük a csoki mázat. A kakaót a cukorral és vízzel összekeverjük, majd felforraljuk.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk és elkeverjük benne a vajat. Majd ezt a mázat még melegen a keksz tetejére kenjük.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy szépen lehessen szeletelni, és a keksz is felpuhuljon a krémtől. Akár éjjelre is bent hagyhatjuk, az a legjobb szerintem.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.