Kekszes almás (sütés nélküli)

2014.02.04 14:05

Kekszes almás

Ezt a receptet szerintem sokan ismerik, én az előző munkahelyemen kaptam egy kedves kolléganőmtől pár évvel ezelőtt, szeretem, mert gyorsan megvan, egyszerű is, és a gyerkőceim is szeretnek bármit, ami almás. (Meg mindent, ami süti. :) ) A tepsi mérete, amiben én szoktam ezt a mennyiséget készíteni: 30*20 cm-es

Hozzávalók:

A tésztához:

1,25 kg alma, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 3 zacskó vanília puding, 50 dkg háztartási keksz (négyszögletes)

Tetejére:

50 g kakaópor, 80 g cukor, 5 dkg vaj, 100 ml víz

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 

Ha meghámoztuk, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és kb 10 perc alatt puhára főzzük.

 Amíg fő, addig a pudingokat 3 dl vízzel elkeverjük. 

Amikor puha az alma, hozzáöntjük a pudingot, 

és folyamatos kevergetés közben besűrítjük ez 1-2 perc.

A kekszeket a tepsi aljára helyezzük, 

még melegen az almakrémet egyenletesen rákenjük, 

és befedjük keksszel.

Elkészítjük a csoki mázat. A kakaót a cukorral és vízzel összekeverjük, majd felforraljuk.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk és elkeverjük benne a vajat. Majd ezt a mázat még melegen a keksz tetejére kenjük. 

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy szépen lehessen szeletelni, és a keksz is felpuhuljon a krémtől. Akár éjjelre is bent hagyhatjuk, az a legjobb szerintem. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.