Kitchen box-Bárki lehet profi séf

2014.12.16 15:48

Kitchen box- Bárki lehet profi séf

A főzés minden nyűgjét megoldja helyettünk a magyar startup

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy kipróbálhattam ezt a nemrégiben elindult szolgáltatást.

Az egészséges táplálkozásra sokan szeretnének odafigyelni, de a kevés szabadidő miatt a legtöbben csak hétvégén tudnak főzni. Nyugaton sok népszerűvé vált online vállalkozás ismerte fel az igényt, és újszerű módszerekkel próbálják az emberek tudatos étkezés iránti vágyát kielégíteni.  A régióban most először Magyarországon is elindult egy ilyen szolgáltatás, ami recepteket hozzávalókkal együtt szállít házhoz.

Minimális konyhai rutinnal rendelkezők is anélkül tudnak maguknak változatos étrendet kialakítani, hogy folyamatosan receptek után kutatnának, vagy épp hipermarketekben sorban állva próbálnák a szükséges alapanyagokat beszerezni. A Kitchenboxtól heti két alkalommal lehet profi séfek által összeállított menüket rendelni, amiknek a hozzávalóit pontosan kimérve szállítják házhoz, és a mellékelt receptkártyák segítségével mindenki a saját konyhájában készítheti el őket. Így alkalmanként csak fél óra örömteli főzés marad a teendő, és ráadásul felesleg sem keletkezik.

 

 2,4,6 adagot lehet rendelni a weboldalukon, egyelőre heti két szállítással, és mindig változó kínálatból. Mi három féle ételt rendeltünk, mindegyikből 2-2 adagot.

Nagyon kedves és udvarias futár hozta a csomagot. És nagyon tetszett, hogy valóban minden külön csomagolva névvel, lejárattal ellátva, minden ételről precíz receptkártyával, amin lépésről lépésre fotókkal illusztrálva az elkészítés folyamata. Így biztosan bárki elkészíti az adott ételt.

 

Nekem speciel sokkal jobban tetszett, mint bármelyik más ételfutár. Ugyan nekem kellett az ételt elkészítenem, de valóban csak annyi időt vett igénybe amennyit az adott ételnél a rendelésnél leírtak. (20-30 perc) Minden alapanyagot frissen kaptam, így tudom mi került az ételembe. Semmi ízfokozó vagy tartósító, csak a friss hozzávalók, amiért ráadásul boltba sem kellett mennem.

Az adott ételeket, amit választottunk és elkészítünk valóban úgy fog kinézni a végén, ahogy az adott fotón látjuk, így bátran ajánlom nem csak ebédre vagy vacsorára a családnak, de én egy ünnepi eseményre is szívesen tálalnám fel ezt akár a családnak, de akár egy üzletfélnek is. Biztosan nem okozunk vele csalódást.

Lefotóztam hogyan néznek ki az alapanyagok, amiket kaptam hogyan néz ki az adott étel a receptkártyán, illetve hogyan néz ki, amit én alkottam belőle.

Aki ismer, tudja, nálam nem feltétlen a drága kirakós jellegű ételek a nyerők, hanem inkább a bárki számára elérhető és elkészíthető finom ételek.

Nálam a Kitchen box nyert! 

Az adott ételek könnyen elkészíthetőek és nagyon finomak is voltak egyben.

A két adag, amit kaptam, ami azért alapanyagokat elnézve gondolkodóba ejtett (Nem hiába minimum is 6 főre főzök mindig) és bőven elég volt 2 főre, sőt én nem is bírtam megenni az 1 adagot.

Amin meglepődtem, hogy az általam választott egyik ételnél zellerpüré volt, amihez meg kell, említsem, nem szeretem a zellert sem én sem a gyerekeim. És emiatt nem hittem volna, hogy ezt mondom (írom) De így elkészítve, ahogy a receptkártyán volt, egy olyan íz élményt kaptam, hogy a zellerpüré mától bekerült a receptek közé, még a gyerekeim is azt mondták anya ez nagyon finom volt!

Azért szerintem nagyon hasonlít az én tányérom a fotón lévő ételre. 

És a harmadik étel, íme, itt az első fotó lemaradt vendégem jött és kiment a fejemből a fotózás. De a vendégemnek is nagyon tetszett ez a módszer. Ő pedig pulykacomb nyárs tört karfiol pürével, tökmagolajjal (paleo) 

Összességében nálam nagyon pozitív az összkép, és mindenit arra bíztatok próbáljátok ki, nem fogtok bennük csalódni.