Mogyorólisztes almáskiflik
Mogyorólisztes almás kiflik
A Katafakanala és a Batha-Porta rendezésében 20 szerencsésnek van módja kipróbálni a Batha-Porta 5 féle magőrleményét. Köztünk én is kipróbálhattam őket, Amit aztán megosztunk mindenkivel. Pár dolog már készült belőlük, de ezek közül a mogyoró őrlemény az egyik kedvenc lett. Az illata, amíg az ember a tésztát gyúrja, és elkészíti, hát valami elképesztően finom mogyoró illat volt a konyhámban, és az íz, amit hozzáad a süteményhez se gyenge. Én nem mentem el paleo irányba, inkább a jól bevált receptek szerint készítettem és inkább csak egy kis része lett a lisztnek felváltva az őrleménnyel, ez is bőven elég ahhoz, hogy azt a pluszt hozzátegye az elkészített sütihez.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt, 5 dkg mogyoróőrlemény, 25 dkg vaj, 80 g joghurt, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat
Töltelékhez:
6 db közepes méretű alma, 1 teáskanál fahéj, 50 g cukor, 30 g csoki csepp (csoki darabok, ezt el is lehet hagyni)
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és kicsit megpároljuk épp csak addig, amíg a leve eltűnik róla. Ez max 5 perc.
Amíg kihűl, elkészítjük a tésztát.
A lisztet és az őrleményt elkeverjük,
hozzáadjuk a porcukrot, vajat, joghurtot, az átszitált sütőport, vanília kivonatot,
és jól összegyúrjuk. Linzer jellegű tésztát kapunk.
Elosszuk 3 részre és kör alakúra nyújtjuk. Majd egy késsel, pizza vágóval 8 cikkre vágjuk.
Mindegyik cikk belső csücskén 3 vágást ejtünk a képen látható módon.
Majd a szélesebbik felére tesszük a tölteléket.
Kívülről befelé feltekerjük,
sütőpapírral bélelt tepsire tesszük
és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk oda rá, mert a mogyoró őrlemény miatt a színe kissé sötétebb így nehezebben látszik, ahogy megsül.
Ezeket a magliszteket itt tudjátok beszerezni: https://www.orsegimagolaj.hu/webshop/magliszt
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.