Narancsos tökfejek

2013.10.28 12:01

Narancsos tökfejek

Érdemes nem csak tökfejként elkészíteni, mi nagyon szeretjük, bármikor finom töltött keksz, amin nekem különösen tetszik az íze. Nagyon szeretem azt a pici narancs ízt, amit a máz ad az omlós tésztához és a kakaós krémhez. Nem kell kétségbe esni, ha nincs tök kiszúrónk, mostanáig nekem sem volt. Kerek pogácsa szaggatóval szaggattam ki, tettem rá felülre a szárat, és késsel vágtam ki a szemeit, száját. Amit most ugyan kiszúróval szúrtam ki, de a szem, száj így is kiskéssel van kivágva. És őszintén a kiszúróm sajnos elég nagy, nekem jobban bejönnek a kisebb kiszúrók. Ha a kisebbet használjuk kb 30-35 db tökfej lett, a nagyobbat használva pedig kereken 20 db.

Hozzávalók:
Tésztához:

35 dkg Rama, 44 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 db narancs reszelt héja 
Krémhez:
25 dkg mascarpone krém, 3 teáskanál porcukor, 3 teáskanál kakaópor, 1 evőkanál rum 
Mázhoz:
5 dkg porcukor, 1-2 evőkanál narancslé 
Elkészítés:
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, belereszeljük a narancs héját,

majd összegyúrjuk. Lefóliázzuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük.


Ha pihent, enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra.

Majd egy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (kb 7 cm átmérőjű)

és elkezdjük egy kés segítségével kivágni a szemét, orrát, száját is kinek, hogyan tetszik.


A kiszedett pici darabokból csinálunk neki pici véget, amit csak rányomunk,

és késsel az arcát is megvágjuk.

Érdemes kicsit mélyebben megvágni, nehogy a sütésnél eltűnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a sütink.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép világosra sütjük.

Amíg meghűlnek, a sütik addig elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát,

összekeverjük.

A kihűlt kekszre kenjük.


Majd rátesszük a kivágott fejet is, és közben kissé lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krém.


Ha kész vannak, elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a kifacsart narancslével,

és ecset vagy az ujjunk segítségével megkenjük őket.

Kb. fél óra és rászárad a máz.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.