Omlós vajas szív alakú keksz

2013.02.01 10:49

 

Omlós Vajas szív alakú keksz

Valentín napra egy nagyon finom sütemény, én speciel jobban is szeretem ezeket a kedvességeket, mint agyon vásárolni magunkat mindenféle drága dologgal, ami aztán csak porosodik. Szerintem ami szívből jön és amit a saját kezünkkel készítünk, sokkal személyesebb ajándék. Akinek van kedve 2 féle mérettel egymásra ragasztva, de ha nincs csak simán a szív alakú kekszek több méretben  más-más színes cukorral díszítve, több napig is eltartható, puha omlós keksz lesz belőle.

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 40 dkg rama, 20 dkg porcukor, 1 csipet só, 4 db tojássárgája, 1 db vanília kikapart belseje, 

Elkészítés:

A lisztet a ramaval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk, míg össze áll, majd  betesszük a hűtőbe kb 1 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval 2 féle méretű szívformákat szaggatunk belőle. De lehet csak 1 félét is, ha csak simán a szív alakú kekszeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon megsütjük.

Miután megsültek és kihűltek, megkenjük pici tojásfehérjével ha akarjuk összeragasztjuk a kicsit a nagyobbal, és óvatosan színes cukrokkal szórjuk meg. Majd tálcán hagyjuk picit, hogy megkössenek.

Színes cukor készítése:

Kristálycukor 4-5 evőkanálnyi, ételfesték pár csepp, tízórais zacskó

A cukrot beletesszük a zacskóba, rátesszük az ételfestéket.( ha úgy gondoljuk a végén, hogy kell még bele akkor nyugodtan)

A zacskó száját összefogva jól összerázzuk, morzsoljuk, nyomorgatjuk egész addig, míg úgy gondoljuk egyenletes színe lett neki.

Egy kicsit nyirkosnak fog tűnni a cukor, de egy tálcára, tiszta konyharuhára téve pár óra alatt kiszikkad. Érdemes előzőnap elkészíteni, hogy szépen kiszáradjon.  

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.