Puncsos mignon
Puncsos mignon
Nálunk a puncsos a kedvenc, de ha más ízben szeretnénk elég csak a krémet változtatni, illetve a fondánt a krémhez illőn színezni, és jó is lesz. Én 4x4 cm-es kockákat készítettem, de lehet nagyobbat is és hát, lehet magasabbra is készíteni, plusz egy sor krémmel. Tepsi, amit használtam 36x25 cm-es, nekem ebből az adagból 35 db mignon lett. Nem egy gyors elkészítésű sütemény, de bátran álljunk neki, az íze mindenért kárpótol. :)
Hozzávalók:
A piskótához:
10 db tojás, 200 g cukor, 200 g liszt, 1 ½ csomag sütőpor
A puncsos masszához:
2 dl narancslé, 1 dl víz, 15 dkg cukor, 25 ml rum, 2 evőkanál kakaópor
Tetejére:
1 kg fondán, ételfesték piros 2 csepp
Elkészítés:
A recept folytatását a képre kattintva vagy az alábbi linken éritek el. :)
https://aprosef.hu/puncs_mignon_recept
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Fondán:
Ha én megcsináltam szerintem bárki. 4 alkalommal készítettem, mind a négy alkalommal sikerült, cukorhőmérő nélkül is. Ahogy elsőre úgy a többire is tökéletesen sikerült. Meg lehet venni a készet a neten (google a jó barátom) de szerintem gyorsabb egyszerűbb és olcsóbb elkészíteni.
Az eredeti recept Farkas Vilmosé és ide kattintva található. Érdemes oda kattolni, mert a videó, ahogy készült nagy segítség hozzá.
A fotók, ahogy nálam kinézett a fondán miközben készült. ;)
Itt a cukor és a víz amit elkezdünk forralni
Itt ahogy már elolvdt a cukor
itt már átkerült a tiszta tepsibe (nincs márvány lapom) és várom hogy 40 fokra hűljön
És a kész.