Rántott csirke fűszeres burgonyával

2012.12.08 18:13

Rántott csirke fűszeres burgonyával

Nagyon szeretjük a rántott csirkét. Ez most egy olyan változata amit nem forró bő olajban sütünk ki, hanem tepsire téve és a sütőben. Mi sokan vagyunk így nem tart tovább mintha ott állnék a tűzhely mellett és a szokásos módon sütném. Csak bedobom a sütőbe egyszer megfordítom és sül magától. A panír így ropogósabb lesz és nem úszik az olajban sem. 

Hozzávalók
6 db csirkecomb 1,5 kg burgonya 5 dkg Rama margarin 2 db fokhagymagerezd Knorr Delikát8 ételízesítő só olaj 20 dkg liszt 3 db tojás 20 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés
A csirkecombokat elvágjuk ketté, alaposan megmossuk, kicsit besózzuk, majd bepanírozzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Tepsibe tesszük és mindegyik combra 1 evőkanál olajat öntünk, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon 50 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a tepsiben a combokat és visszatesszük sülni még 40 percre, amíg szép pirosak nem lesznek.

Amíg az első oldal sül, a burgonyákat is elkészítjük. Meghámozzuk őket, majd egy deszkán bevágjuk őket, vigyázva arra, hogy ne vágjuk végig, mert akkor szétesnek.

Ha bevagdostuk őket, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fűszeres margarinnal megkenjük őket. A fűszeres margarin: egy kis tálba felolvasztunk 5 dkg Ramát, a fokhagyma gerezdjeinket fokhagymanyomón belenyomjuk és delikátot adunk hozzá. 

Ha megfordítottuk a combokat és már a második oldaluk sül, akkor ez is mehet be sütőbe a combok alá, a sütő alsó részébe. 180 fokon 50 perc alatt megsülnek. Ha kivettük a combokat akkor lehet picit még pirítani a burgonyák tetejét, kb 10 percig.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.