Sajtkrokett, sajtgolyó

2014.09.07 11:52

 

Sajt krokett, sajtgolyó

Ki hogyan kerekíti, sodorja, lesz belőle krokett vagy golyó. Nekem, most amikor végre sikerült fotózzam is krokett formában készült. A reci egy időben vagy talán még ma is a facebookon keringett, ez is az a recept, ami sorban végigmegy mindenkin. Én Andi után készítettem, csak én, mint mindent ezt is mértem. Mivel a kanál evőkanál, bögre és társai miatt már írtak többen, így minden mérek. Megjegyzem, 4 féle méretben van evőkanalam nekem is, így megértem, amikor egy kezdő nem tudja, mennyi legyen az annyi…

Hát az első mondat, ami elhagyta a számat mikor kisültek, hogy „az életbe többet nem csinálok rántott sajtot!” Szeretjük nagyon, de a panírozása nem kedvencem. Egyrészt emberes adag kell, sokan vagyunk, panírozni, csak ha muszáj, és a sajtot ráadásul duplán kell, hogy ne folyjon ki, szóval nem igazán szeretem. Na, most azt kell, mondjam, mire bepaníroznám a sajtot, annyi idő alatt ezt a receptet az elejétől a kisütésig el is készítjük simán. Nem mértem, de max 10 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. Ebből az adagból nekem 24 db 3 cm-es krokett lett. (zárójelben megjegyzem a fiaim kb 10 perc alatt eltűntették) Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni.

Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!

Hozzávalók:

300 g trappista sajt, 1 db tojás, 30 g liszt, olaj a kisütéshez

Elkészítés:

A sajtot egy tálba reszeljük, 

hozzáadjuk a tojást és a lisztet.

Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 

Kisebb golyókat formázunk, 

majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénkkisütni.

Forró olajban tesszük, A kroketteket ne tegyük, közel egymáshoz inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak.

közepes lángon szép arany barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. 

Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.