tökös tócsi
Tökös tócsi
Számtalan néven ismert burgonyából, a tócsni, lapcsánka, harula és sorolhatnánk tovább.
Ma tökös ebéd lesz nálunk tócsi is tökösen készült. Hát azt kell, mondjam ne ma készült először. Csak azt remélem, marad ebédre a leves után, mert nem gondoltam volna, de még a tököt nem túl szerető gyermekem is falja. Készítettünk mellé, némi snidlinges tejfölt is. Sült tök lesz a leves után, mivel azt nem eszi meg a 4-ből 2 gyerekem ezért a tökös tócsi. Persze kellett hozzá Katafakanala oldal tökös felhívása is.
Hozzávalók:
30 dkg tök, 60 dkg burgonya, ½ vöröshagyma (egy közepes hagyma fele), 10 dkg finomliszt, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A burgonyákat és a tököt meghámozzuk, megmossuk,
majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük. Egy tálba összekeverjük őket.
Hozzáadjuk a tojást, a lereszelt hagymát, a sót, a borsot,
a lisztet
az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk,
majd mind a két oldalát megsütjük.
Papírtörlőn kissé leitatjuk róla az olajat.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.