10 perces fánk

2014.02.02 13:55

10 perces fánk

Ezt a receptet is megcsináltuk, mert a legkisebb manóm beteg volt fánkot kért, de gyorsan, így kipróbáltuk. Nekem nem lett kész 10 perc alatt, de lehet, azért mert élből dupla adaggal kezdtem, illetve kicsit keményebbre gyúrtam, hogy nyújtható, szaggatható legyen inkább, nem szerettem volna kanalazva az olajba tenni. Viszont nem volt kelesztés, egyből lehetett szaggatni és sütni, úgyhogy tényleg nagyon gyors. Láttam olyan fotót, ahol kanalazva írja, és úgy néz ki a fánk mit, amit kiszaggattak. Én inkább élből így írom, így csináltam. Az ízével nincs gond, fánk íze van, kissé tömörebb lett nekem, mint mondjuk a burgonyás fánkom, de finom volt, gyorsan készen volt, és amilyen gyorsan kész lett, olyan gyorsan el is tüntették a gyerkőceim. Én a dupla adagot írom le (sokan vagyunk) de simán lehet felezni a mennyiséget. Nekem ebből az adagból 23 db lett. (7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval)

Hozzávalók:

2 db tojás, 340 g joghurt, 100 g porcukor, 1 csomag sütőpor, 50 dkg liszt

Elkészítés:

 A liszthez hozzákeverjük az átszitált sütőport. A joghurthoz hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, 

majd a lisztet, és összedolgozzuk. (Az eredeti recept szerint elég lenne a 40 dkg liszt, illetve amit felvesz Hát nekem 50 dkg-ot vett fel, így tudtam nyújtani.)

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 

és forró olajban sütjük. Szerintem gyorsan sül, és mivel szépen megpuffad majdnem mindnek sikerült magától megfordulni, amelyiknek nem ment annak egy villával segítettem. :)

Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Mivel frankón megpuffadtak a gyerkőceim egy fecskendő segítségével lekvárt nyomtak beléjük. :)

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.