Almarózsa

2013.01.15 15:49

 

Almarózsa

Ő a legkedvesebb sütink, Szerintem velem együtt sokan készítették már el. Nagyon gyorsan készen van, nagyon finom, és igen dekoratív. Biztosan sikert arat vele bárki bárhol.

Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta ( 275 gr-os lapra nyújtott), 4 db alma, 2 evőkanál méz(barnacukor, cukor, méz bármi megfelel erre a célra.), fahéj, fél citrom leve

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek.

Papírkéztörlőre szedem. A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval. kb 2 ujjnyi vastagságúra. Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.