Almás lepény

2013.01.09 17:10

 

Almás lepény

Ez a kedvenc sütink. Imádjuk ami almás. Ezt pedig főleg. Nagyon hamar készen van, és annyi almát tehetünk bele amennyit csak szeretnénk illetve amennyit találunk otthon hozzá. Ezért lehet vékonyabb, vastagabb ki milyennek szeretné aszerint mehet bele az alma, amit akár dúsíthatunk is mazsolával vagy darált dióval. Én mezei almásként és vékonyan szeretem a legjobban.  

 


Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt 20 dkg Rama margarin 4 evőkanál cukor 2 db tojássárgája 1 dl tejföl kb. csipet só 
A töltelékhez:
1,5 kg alma 15 dkg cukor fahéj 

Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, beletesszük a Rama margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a tojás sárgát, a cukrot és a tejfölt. 

Jól gyúrható tésztát készítünk.

 Lisztezett deszkán két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, 

és tepsibe simítjuk.

Az almákat lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét 

és a tésztára terítjük, majd megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.


Kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük a töltelékre,

majd megszurkáljuk kicsit villával 

és 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.