Baconba sült töltött csirkecomb

2013.04.24 12:34

 

Baconba sült töltött csirkecomb

Gordon Ramsay-nál láttam egyik este, tudni kell, én közbe ide-oda kapcsolgatom a tv-t ilyenkor, és igazából csak az előfőzés részét láttam, az viszont zseniális. A fűszerezést tuti máshogy készíti, én nem igen használok, sok olyan fűszert amit ő. Itt az én verzióm olvasható most. De fűszerezés mindenkinél ízlés szerint. Én 5 db csirkecombra írom le a hozzávalókat, mert ennyit készítettem, és így is 6 tekercs lett, mert a töltelékből maradt egy kevés és comb nélkül is elkészítettem. Így azt kell mondjam, ha valaki lespórolja a combot, nyugodtan, a végeredmény úgy is igen finom lesz. Egy kis szószt akinek van kedve készíthet mert szerintem simán elbírja, itt a kisült szaft került rá, mert bőr nélkül kicsit száraz, de én ugye nem ehetem azt a bőrt. :)

Igen gyorsan készen van, összesen nem tartott tovább 1 óránál az elkészítése.

Hozzávalók:

5 db Csirkecomb ennek az felső része (nem a nyeles), 30 dkg darált hús, 2 csomag szeletelt bacon szalonna, (egész pontosan minden roládhoz 3-4 csík kell, ez függ a comb méretétől) só, bors, őrölt pirospaprika, kis fej hagyma, pici vaj, pici olaj, alufólia

Elkészítés:

A darát húshoz adjuk a nagyon apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá őrölt paprikát ízlés szerint, majd jól dolgozzuk össze.

A csirkecombokat kicsontozzuk,

bőrét én leszedtem, (kicsit magas a koleszterinem, így ettől megfosztva készítettem, mert abban sajnos sok a koleszterin) Ahol vastagabb a vége félbe vágtam, de úgy hogy belülről kifelé és nem vágtam végig, így hosszabb lett.

A töltelékből tegyünk a húsra, majd göngyöljük fel.

Egy alufólia darab közepét kenjünk meg vajjal, erre fektessük a bacon szeleteket,

tegyük rá a felgöngyölt csirkecombot,

majd tekerjük fel a baconnal,

és csavarjuk bele az alufóliába. A kér végét megcsavarjuk, így lesz szoros, pont olyan mint egy nagy szaloncukor.

Ha megvagyunk mindegyikkel,

akkor forrásban lévő vízben 30 percig főzzük őket.

(Én 2 edénybe főztem 3-3 tekercset) Amíg főtt elkészítettem a köretet. Ha megfőttek, akkor kivesszük a vízből lecsepegtetjük, és óvatosan kibontjuk őket. Arra vigyázzunk, hogy forró, és gőzöl mikor kinyitjuk, ne égessük meg magunkat.

Pici olajat teszünk egy serpenyőbe, és ebben forgatva megpirítjuk őket, hogy a bacon is kicsi színt kapjon, átsüljön.

Fedőt érdemes rátenni, mert fröcsköl kicsit.

Zöldséges rizs:

Mikor mit kapok a boltban készül, de 98%-ban, répa, karalábé és kelkáposzta levél van benne.

Mindegyikből 1-1 darab, kelkáposztából 2 levél és kivágom a vastag szárrészt. Ezeket megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.

Mivel élből csak 1-1 darabot lehet venni a boltban ezért ebből 3 adagra elég mennyiség lesz Ezért 3 részre osztjuk, és 2 mehet zacskóba, majd a fagyasztóba. És amikor legközelebb készítünk akkor csak kiveszünk 1 zacskót.

Hozzávalók:

1 bögre rizs, 2 bögre víz, só, és a zöldségek, 1 evőkanál olaj

Az olajat egy edénybe tesszük,

majd ezen kicsit megpirítjuk a zöldségeket,

hozzáadjuk a rizst, sót,

és folyamatosan kevergetjük, amíg picit lepirul az egész, majd hozzáadjuk a 2 bögre forró vizet.

Néha kevergetve addig főzzük, míg a víz nagy részét beszívja a rizs.

(Én addig szoktam míg már egész kásás, és megkeverve a rizs jobban látszik mint a víz) Ekkor rátesszük a fedőt, várunk 1 percet, és lekapcsoljuk a lángot. Így fő magában még 20 percet és kész is lesz. A lényeg, hogy a fedőt ne emeljük fel 20 percig semmiképpen. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.


Készíts ingyenes honlapot Webnode