Baconos makaróni torta

2015.10.22 14:28

Baconos makaróni torta

A recept egy német újságból való, magam fordítottam, mert megfogott nagyon, illetve volt, amit, picit máshogy és más hozzávalóval készítettem, mert úgy jobban tetszett. Szinte minden jöhet a családnak, ami baconos vagy tészta. A nagyobbik fiam nem túl gomba barát, de még neki is ízlett nagyon. Igaz már a ragu főzése közben is kijött a konyhába, mert valami brutális illata volt. Nálam 23 cm-es tortaformában sült. Mivel itt nincs trappista sajt, én gouda sajttal készítem. Olvasva talán kicsit macerásnak tűnik, mert több lépést kell elkészíteni, de közben rájön az ember, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni, és csak sütni kell. A húst is simán le lehet cserélni pulyka vagy csirke húsra. 

Hozzávalók:

25 dkg rövid makaróni tészta, 4 db tojás, 300 g szeletelt bacon,

A sajt szószhoz:

3 evőkanál olaj, 50 g liszt, ½ liter víz, 1 teáskanál ételízesítő, 10 dkg trappista (nálam ez gouda sajt volt), 200 g krémsajt, só, bors

A húsos raguhoz:

2 evőkanál olaj, 40 dkg sertés comb, 25 dkg csiperkegomba, 3 db újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A legegyszerűbb, ha mindent felvágunk, és egy tálra magunk mellé készítjük, a szerint mihez kell.

A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, 

a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, 

az újhagymát felkarikázzuk, 

a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük.

A tésztát lobogó sós vízben a zacskón feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük.

Elkészítjük a sajtos szószt. Ehhez egy kis edénybe olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk. 

Felöntjük a vízzel, közben csomómentesre keverjük. 

Hozzáadjuk az ételízesítőt,

reszelt sajtot, 

krémsajtot, 

sózzuk, borsozzuk, kap pici őrölt szerecsendiót 

is és alaposan elkeverjük. (meg is kóstolhatjuk, elég e így a fűszerezés) Félretesszük.

Elkészítjük a húsos ragut. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. 

(Először vizet fog ereszteni, de ez hamar elfő alóla, majd elkezd pirulni, ez csak pár perc) 

Közben kevergessük, le ne égessük. Ha szépen megpirult, 

hozzáadjuk a gombát, újhagymát, petrezselymet, 

sózzuk, borsozzuk, 

összekeverjük, 

és addig sütjük, amíg a gomba összeesik. Ez max 2-3 perc. Ha ez megvan, levesszük a tűzről.

Egy tába ütjük a tojásokat, habverővel felverjük, 

hozzáadjuk a sajtszószt, 

majd ebbe öntjük a tésztát 

és a húsos ragut, 

összekeverjük.

Egy kapcsos tortaformát kívülről alufóliával bevonunk, tepsire tesszük (Azért kell fóliázni, mert enged kevés levet) 

a szeletelt baconnal kibéleljük, 

úgy hogy kívülre lógjon a fele, amit majd ráhajtunk. 

Ha kibéleltük a formát, beleöntjük a tésztás, húsos keveréket, 

és ráhajtjuk a bacon kilógó részeit.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük.

Várunk vele picit és levesszük a tortaforma oldalát. 

Ha félig kihűlt szépen szeletelhető lesz.

Kedves látogató. Ha időd engedi és nem nagy kérés kérlek, kattints néha 1-1 reklámra az oldalon, mert az oldal elért egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért.

Nektek mindössze egy kattintás. Köszönjük szépen


Készíts ingyenes honlapot Webnode