Bácsi fánk

2013.01.09 10:09

 

Bécsi fánk

Ő a kedvenc fánk nálunk. Ez ugyan megvan töltve lekvárral és így van kisütve, de a fánk úgyis lekvárral finom. Ha valaki csokisan szereti azt is lehet bele tenni.

Hozzávalók:
65 dkg liszt, 8 dkg kristálycukor, 4 dkg élesztő, 8 dkg rama, fél dkg só, 1 db egész tojás és három sárgája, 3 dl tej, 1 ek rum, 1 csomag vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja, sárgabaracklekvár, porcukor, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A lisztet kissé fölmelegítjük, ( de szoktam dobni a mikroba picit) a tej felében feloldjuk az élesztőt, majd a meleg liszt közepébe öntjük és kevés liszttel puha kovászt készítünk, majd meleg helyen konyharuhával letakarva húsz percig pihentetjük. Közben a maradék tejben elkeverjük a cukrot, ramat, sót, vaníliás cukrot és a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések keletkeztek, összedolgozzuk a citromhéjjal, tojással, és a maradék hozzávalókkal és addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. 

Utána fél óráig letakarva, meleg helyen kelesztjük. 

Ha megkelt, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 

és egy kb 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. 

A fele körök közepébe egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, 

majd a egy másik körrel beborítjuk, a széleit lenyomkodjuk. 

Letakarva fél órát kelesztjük, majd forró olajba téve aranysárgára sütjük. 

Lyukas kanállal kiszedve lecsöpögtetjük, 

porcukorral meghintve tálaljuk.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.


Készíts ingyenes honlapot Webnode