Bajor perec

2013.01.13 14:04

 

Bajor perec

Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj, 2 kávéskanál só, 2 kávéskanál cukor, 1-2 dl langyos víz

A kifőzéshez:

5 dkg szódabikarbóna, 1 kávéskanál só

Elkészítés:

Egy kis tálba tesszük a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot 1 evőkanál lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a két féle lisztet és jól összekeverjük. Hozzá a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt és apránként annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk,

letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán 10 egyenlő darabra vágjuk.

Hosszú, vékony rúddá sodorjuk és pereceket formázunk belőlük.

Egy nagy edénybe teszünk vizet, beletesszük a sót, szódabikarbónát és felforraljuk.

A pereceket egyesével a vízbe tesszük egy lapát segítségével, összesen fél percig főzzük úgy hogy közbe megfordítjuk őket. (kicsit megnőnek)

A vízből mikor kivesszük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

Ha akarjuk be lehet vágni kicsit őket, de szerintem felesleges, mert ki fog forrni szépen. Most lehet megszórni durvább szemű sóval, szezámmaggal.

Letakarva 30 percig pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép barnára sütjük őket.

Ha szép fényes pereceket szeretnénk a sütőből kivéve azonnal még melegen tejjel vékonyan megkenhetjük. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.


Készíts ingyenes honlapot Webnode