Borzas pogácsa
Borzas pogácsa
Hasonló mint a sajtos roló, csak ez nem leveles tésztából és nem roló formában készül, hanem finom pogácsát kapunk belőle. Kb 50-55 db lesz belőle.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg rama, 2 db tojássárgája, 3 nagy evőkanál tejföl, 1 csapott kávéskanál só
Tetejére:
1 egész tojás a kenéshez
Krémhez:
250 ml tej, 4 dkg liszt, 4 dkg trappista sajt reszelve, 1 db tojás, kevés só, 5 dkg rama
15 dkg reszelt trappista amibe beleforgatjuk.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a ramaval,
majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk.
Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk,
kb 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük
és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet és csomómentesre keverjük.
Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és 5 dkg ramat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.