Citromos négyzetek

2014.07.10 10:52

Citromos négyezetek

Ez a recept egy amerikai oldalról való már régen szemeztem vele, de sok hasonló receptet átnéztem mire erre rátaláltam.  Nagyon finom a tésztája a teteje kissé ropogós, míg középen lágy krémes marad. Több napon át eltartható és a reggeli kávéhoz kimondottan jól esik.

Az elkészítése is egész egyszerű neki. Ez is olyan sütemény, amit pár perc alatt összetesz az ember, majd csak sütni kell, na és persze megvárni, amíg kihűl, mert csak akkor lehet szeletelni. Én a 35*25 cm-es tepsimben sütöttem, szerintem pont így megfelelő a vastagsága neki, de ha valaki szereti a vastagabb tésztát, és vastagabb krémes tölteléket, kisebb tepsit is választhat neki.

Hozzávalók:

A tésztához:

100 g porcukor, 450 g liszt, 250 g vaj

A masszához:

4 db tojás, 400 g porcukor, 120 g liszt, 2 db citrom leve (60g), 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vagy kizsírozzuk. A cukrot és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk.

 Ha túl lágy lenne a vaj, akkor érdemes a hűtőbe tenni 30 percre.

Ezután a tésztát egy tepsibe nyomkodjuk, villával kissé megszurkáljuk, 

majd 180 fokon 20 percig sütjük.

 Amíg sül elkészítjük a masszát.

A tojásokat kikeverjük a cukorral, 

hozzáadjuk a lisztet, 

citromlevet, és a citrom reszelt héját 

majd elkeverjük.

Ezt a masszát a megsült tészta tetejére öntjük 

és visszatoljuk, a sütőbe ahol 25 percig még tovább sütjük.

25 perc elteltével kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Majd felvágjuk és porcukorral meghintjük. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.