Croissant
Croissant ő a kedvenc péksüteményem imádom üresen, vajjal megkenve felvágottal vagy lekvárral, nutellával. Ez a recept az üres verzió, de lehet tölteni is.
Croissant
Hozzávalók:
2 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 13 dkg rama, 2 tojássárgája, 40 dkg liszt, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet a ramat, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, dagasszuk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órán át a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ketté osztjuk. Lisztezett deszkán kb 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, késsel 8-8 cikkbe vágjuk.
A szélesebbik felétől a vékonyabb felé összegöngyöljük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 1 tojást villával felverünk, és megkenjük vele a croissantjainkat.
200 fokon 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Lehet bele tölteléket is tenni. ( lekvár, nutella)
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.