Csokoládés, cukkínis muffin
Csokoládés, cukkínis muffin
Ezt a receptet egy nagymamától kaptam, nagyon finom, és másnap sem száraz muffin lesz belőle. Mivel már van, a kertben ezért ilyenkor sokszor készítünk, amikor van felesleges cukkíni, a gyerekek is szeretik csak rohangálás közben kis uzsonnának vagy kávé mellé isteni finom. És gyorsan készen van, úgyhogy ha nem várt vendég toppan be is hamar megkínálhatjuk vele.
Aki kóstolta mindenki meglepődött rajta, hogy cukkíni is van benne. Még a nagy fiam is, akinek első készítéskor nem mondtuk meg (mert tuti meg sem kóstolta volna) De mivel nagyon ízlett neki, megmondtuk és az óta nem is kételkedik annyira, ha számára új dolgot kóstol meg.
Ebből az adagból 20-22 db muffin lesz
Hozzávalók:
2 db tojás, 25 dkg cukor, 1 vanília kikapart magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor), 120 ml olaj, 1 csipet só, 12 dkg vaj, 120 ml natúr joghurt, 10 dkg ét csoki csepp (ha nincs akkor reszelt csokoládé), 35 dkg liszt, 30 dkg cukkíni, 20 g holland kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A cukkínit meghámozzuk és apró lukú reszelőn lereszeljük.
A tojást a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk az olajat,
olvasztott vajat,
joghurtot.
Egy tálba összekeverjük a lisztet, kakaót, csipet sót, szódabikarbónát, átszitált sütőport, fahéjat,
ezt összekeverjük
és a tojásos masszához öntjük. Alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott cukkínit,
és a csoki cseppet (vagy reszelt csokit)
és összekeverjük.
Ezután egy kanál segítségével muffin kapszliba tesszük. Én fagylaltos kanállal szoktam, ebből 1 kanál elég egy formába. Így kb háromnegyedig töltjük a formákat.
180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.