Diólisztes vajas kekszek

2014.04.16 10:39

Diólisztes vajas kekszek

Katafakanala és a Batha-Porta rendezésében 20 szerencsésnek van módja kipróbálni a Batha-Porta 5 féle magőrleményét. Ezek a receptek jönnek a héten sorba egymás után. Most a diólisztet próbáltam ki, illetve az enyém keverve volt málnával is. Mivel Dominik kekszsütéssel nyaggatott, ezért elővettük a kedvenc keksz figuráit és gondoltam akkor a keksznél teszteljük a diót. Ez is nagyon finom lett, de a mogyorót nem tudta felülmúlni. A fele kekszet simán hagytuk, a másik felét lekvárral és nutellával kentük meg 2 db-ot összetapasztottunk nagyon finom lett.


Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg dió+málna magőrlemény, 1 csomag sütőpor, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárgája, 1 csipet só,
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a dió őrleményt, az átszitált sütőport, csipet sót, porcukrot és összekeverjük. 

Hozzáadjuk a tojássárgáját, a szoba-hőmérsékletű vajat. 

Alaposan összedolgozzuk. 


Erősen lisztezett deszkán, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. 


Lisztbe mártott formával kiszaggatjuk,

 majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 


Előmelegített sütőben 180 fokon, 8-10 perc alatt, megsütjük őket. 
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, és kedvünk szerint megkenhetjük lekvárral, nutellával, vagy simán egyesével is hagyhatjuk őket. Frissen tartó dobozba téve napok eláll. 

Ezeket a magliszteket itt tudjátok beszerezni: https://www.orsegimagolaj.hu/webshop/magliszt

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.