Epres szelet

2014.04.08 15:36

Epres szelet

Ezt a receptet a nagylányomnak köszönhetem, bármilyen gyümölcscsel elkészíthető. Sőt a mérete is szabadon változtatható mind a tésztának, mind a pudingnak. Ha kisebb tepsiben készül magasabb lesz a süteményünk, de akkor biztosan kevesebb gyümölcs kell majd a tetejére. Az én tepsim, amibe készült 38*31 cm-es és így bő2 cm magas lett a sütemény.

Hozzávalók a tésztához:

1 db citrom, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csipet só, 3 db tojás

A krémhez:

2 csomag vanília puding, 10 dkg cukor, 800 ml tej,

Díszítéshez:

750 g eper, 1 csomag gyümölcskocsonya por vagy zselatin

Elkészítés:

A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.

 A lisztet, a keményítőt és az átszitált sütőport elkeverjük. 

A vajat a porcukorral és a csipet sóval habosra keverjük, 

majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk és elkeverjük.

Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet, és belekeverjük a lisztes keveréket is. Jól összedolgozzuk.

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Én 38*31 cm-es tepsim-használtam.

 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, a tészta elkészítjük a pudingot a leírásnak megfelelően. 

Majd még melegen a kihűlt tésztára kenjük. 

Erre tesszük a jól megmosott majd lecsepegtetett és félbevágott epreket.

Amit a gyümölcskocsonyával vagy zselatinnal leöntünk.

 Majd hagyjuk kicsit pihenni, míg a kocsonya vagy zselatin megszikkad kissé.

A gyümölcskocsonyát vagy zselatint a zacskón leírtaknak megfelelően készítsük el.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 


Készíts ingyenes honlapot Webnode