Epres szelet
Epres szelet
Ezt a receptet a nagylányomnak köszönhetem, bármilyen gyümölcscsel elkészíthető. Sőt a mérete is szabadon változtatható mind a tésztának, mind a pudingnak. Ha kisebb tepsiben készül magasabb lesz a süteményünk, de akkor biztosan kevesebb gyümölcs kell majd a tetejére. Az én tepsim, amibe készült 38*31 cm-es és így bő2 cm magas lett a sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
1 db citrom, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csipet só, 3 db tojás
A krémhez:
2 csomag vanília puding, 10 dkg cukor, 800 ml tej,
Díszítéshez:
750 g eper, 1 csomag gyümölcskocsonya por vagy zselatin
Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
A lisztet, a keményítőt és az átszitált sütőport elkeverjük.
A vajat a porcukorral és a csipet sóval habosra keverjük,
majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk és elkeverjük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet, és belekeverjük a lisztes keveréket is. Jól összedolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Én 38*31 cm-es tepsim-használtam.
200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a tészta elkészítjük a pudingot a leírásnak megfelelően.
Majd még melegen a kihűlt tésztára kenjük.
Erre tesszük a jól megmosott majd lecsepegtetett és félbevágott epreket.
Amit a gyümölcskocsonyával vagy zselatinnal leöntünk.
Majd hagyjuk kicsit pihenni, míg a kocsonya vagy zselatin megszikkad kissé.
A gyümölcskocsonyát vagy zselatint a zacskón leírtaknak megfelelően készítsük el.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.