Frankfurti leves
Frankfurti leves
Régebben szalonna és burgonya nélkül készítettem, de mióta valaki egyszer azt mondta tesz bele ezt is, azóta nálam is ott van a hozzávalók között, sokkal ízletesebb és finomabb a leves.
Hozzávalók:
1 kisebb fej kb.70 dkg kelkáposzta, 2 közepes burgonya, 1 db vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár frankfurti virsli, 1 fél csík (kb. 5 dkg) kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, őrölt kömény, majoránna, őrölt pirospaprika,
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.
A szalonnát olajon megpirítjuk.
Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát,
összekeverjük egy habverővel, adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből,
jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Összeforraljuk és kész is.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.