Gombás tokány
Gombás tokány
Hamar készen van és nagyon finom. 80%-ban pörköltként készítem tehát hússal. Mikor a hús már puha hozzáadom a gombát, behabarom tejföllel és kész. Amikor húsmentes napunk van akkor kiváló hús nélkül is, ráadásul nagyon hamar készen van. Most így írom le a receptet, így ha hússal szeretnétek elkészíteni a leírás ugyanez, csak előbb a pörköltet készítjük el, és amikor már a hús puha, akkor jöhet hozzá a gomba, majd 10-15 perc elteltével a habarás.
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagydoboz tejföl, só, bors pirospaprika, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát én meghámozom, de van aki csak megmossa, tehát hámozzuk meg majd szeleteljük fel.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Adjunk hozzá pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, összekeverjük.
A gomba levet ereszt, eszerint adjunk hozzá nagyon kevés vizet ha úgy gondoljuk.
Nem kell neki sok idő, hamar megfő a gomba. ( kb 15 perc)
Egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, majd a gombához adjuk,
összekeverjük és újraforraljuk.
Tésztával, rizzsel ki mivel szereti tálaljuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.